ForeningsmeddelseNyheder

Foreningsmeddelelse sommer 2019

Foreningsmeddelelse sommer 2019.

Kære alle.

Denne foreningsmeddelelse dækker månederne maj, juni og juli. Karl Peter har haft travlt med eksamen, og der er sket forandringer på skolen – mere herom nedenstående.

Mogens er stoppet som skoleleder og er nu gået på tjenestemandspension. Han har desuden fået et nyt arbejde som vinsælger.

Besøg i Akwamufie
Elever fra Tømmerup fri- og efterskoles verdenslinje har været på besøg i Akwamufie. Fra næste år hedder linjen Global Projekt og Event linje og har Kenya som rejsemål i sammenarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. Dette betyder, at det var sidste gang, hvor Karl Peter har haft elever med til Akwamufie. Over de sidste syv år har over 120 elever (!!) rejst til Ghana med verdenslinjen og fået en uforglemmelig oplevelse af, hvordan det er at være ung i en landsby som Akwamufie. Dette betyder også, at Karl Peter ikke vil være i Akwamufie en gang hvert år, så fremtiden må vise hvordan foreningen vil holde fysisk kontakt til Akwamufie. Igen i år var eleverne på skolebesøg, på besøg i kirken, på besøg hos kongen og dronningen, på hjemmebesøg hos penneveninder samt overværede skolens cultural troup optræde.

Da det bl.a. var palmesøndag, Tømmerup fri og efterskole var på besøg, var alle mand af huse til gudstjenesten, der startede med, at man bar palmeblade igennem byens gader med sang, dans og spil som akkompagnement. En ganske unik oplevelse. På Tømmerup fri- og efterskoles vegne takkes foreningen for et godt samarbejde igennem alle årene.

Her et link til YouTube hvor der er en række videoer fra vores besøg i 2019:

https://www.youtube.com/watch?v=AMpEFVtDaGY&list=PLExtUCxpPoERYNyE-4pC6bohgkIrcybQx

Foreningens kommende projekter
Vi støtter stadig de 2 blinde børn og de 2 døve børn i deres skolegang og uddannelse. En af de
døve – Kwaku Owusu – har nu sin sidste semester på skolen, så er han uddannet barber. Han har
et brændende ønske om at starte sin egen ”Barbershop” i Akwamufie. Det kan foreningen ikke
finansiere af egne midler, så vi må forsøge på anden vis.

I referatet fra generalforsamlingen fremgår det, at de unge i Akwamu ønsker sig et ”Youth in ICT Education Center”. På generalforsamlingen blev det besluttet, at det skal de unge og byens indbyggere være med til at finansiere, da foreningen ikke har penge til dette. Af erfaring ved vi også, at det giver et større medansvar, når det sker på den måde.

Høvdingestriden, der har varet i over 27 år i Akwamu, er nu endelig bilagt
I denne artikel beskrives hvordan, og indledningen er oversat under dette link:

http://www.myjoyonline.com/news/2019/july-16th/key-member-of-yaa-ansaa-family-pledges-allegiance-to-akwamuhene.php

En af nøglehovederne til Yaa Ansaa-familien, der har kæmpet mod installationen af Odeneho Kwafo Akoto III som Akwamuhene, har aftalt fred. Abrewatia Love Adwo Som, der har været i centrum for Akwamu-høvdingskonflikten i over 27 år, lod endelig ”sovende hunde ligge” og lovede troskab til Akwamuhene søndag d. 14. juli- under fejringen af Akwasidae-festivalen. Søndag bekræftede også alle divisionscheferne af Akwamu, som er kongemagere af den store Akwamu-overordnede (Amanpon Kofi) , deres loyalitet over for Akwamuhene Odeneho Kwafo Akoto lll.

 

 

Flere fotos findes sidst i ovennævnte artikel.

Med ønske om en god sommer:
Karl Peter og Mogens