AkwamufieForskoleGhanaNyheder

Indvielse af forskolen i Akwamufie

Indvielse af forskolen i Akwamufie - Kongen og KurtEfter at være kommet godt tilbage til Danmark sender jeg billederne fra min sidste dag i Akwamufie. Om formiddagen indviede vi forskolen i Akwamufie med deltagelse af repræsentanter fra Kongen, Odeneho og fra min egen klan, Oyokoerne. Odeneho har lovet at være protektor for skolen og dække en del af driften det første år.

Det skulle være en festlig dag, men børnene kan ikke lide, at der er så mange fremmede omkring dem, og der er stadig enkelte der græder, når de ser en hvid mand. Selve lokalet er efterhånden godt indrettet med borde, stole og mobile skillevægge, så der kan indrettes en soveafdeling.

Det vi mangler mest er en legeplads. Desværre blev opførelsen af huset forsinket, så vi ikke nåede dette. Se dog billedet nederst til højre, hvor nogle af børnene i baggrunden bruger en træstamme som balancebom.

Indvielse af forskolen i Akwamufie - Kurt Frandsen
Indvielse af forskolen i Akwamufie – Kurt Frandsen
Om nogen tid vil forskolen rykke til den anden ende af bygningen, som det fra starten var meningen. Her kommer vi nærmere træer med skygge og muligheden for at indrette en legeplads.

Indvielse af forskolen i AkwamufieAkwamufie er det første sted, hvor en forskole bliver færdig. Snart følger forskolen i Ayensu og Nogets senere i Akosombo, hvor man først skal have en anden skolebygning gjort færdig.

Friday Nov. 8 was my last day in Akwamu, and we inaugurated the Preschool in Akwamufie and I handed it over to the Paramount stool that will be the protector and give financial support the first year.

Later the preschool will be moved to the other end of the building, where it is possible to set up a play ground under the trees. A dormitory can be arranged here.

Two more preschools will be finished in other villages, probably before the end of 2013.

Kurt Frandsen.